hits

Fysisk aktivitet, en forutsetning for lykke?

Hoy

 

Tenkte jeg skulle skrive litt om dette med fysisk aktivitet og bedring når det gjelder psykisk helse. 

For min egen del har jeg jo nå begynt å røre litt mer på meg enn jeg tidligere har gjort, og håper jeg klarer å opprettholde dette, så dette er ikke et klageinnlegg for min del. Jeg må også si at jeg heller ikke er imot historier om folk som har fått en bedre helse av å begynne å trene, da dette kan være med og motivere andre i liknende situasjoner. Men det er jo mange personer som gjerne sliter på ulike områder som kanskje ikke kan eller ønsker å trene. I begrepet trene tenker jeg ikke nødvendigvis på tung styrketrening eller løping av halvmaraton tre ganger i uken. Lettere fysisk aktivitet kan også betegnes som trening, er i hvert fall mitt synspunkt.

Forskning sier at fysisk aktivitet er bra for helsen, både fysisk og psykisk, og jeg skal ikke med dette innlegget motsi dette, men heller prøve å beskrive at det ikke nødvendigvis er så lett om man sliter med psyken. Aviser og blader er fylt med reportasjer om folk som har slitt på ulike nivåer, og nå er tipp topp fordi de begynte å gå Stoltzen, vidden eller andre utfordrende turer.

Hva med dem som av ulike grunner ikke trener? Om man leser i avisene at fysisk fostring er det som må til for å få det bedre, kan jo dette være noe som påvirker vedkommende på en negativ måte. Jeg tror heller ikke at en spasertur om dagen nødvendigvis gjør underverker (selv om det for noen så klart kan gjøre det). Om man er langt nede psykisk er det nok mange flere faktorer som spiller inn, og det å ta en times tur hver dag trenger ikke, isolert sett, å gjøre hverdagen så mye bedre om man resten av dagen isolerer seg.

Jeg føler at det ble veldig rotete her nå, og jeg er glad for at ikke dette er et skoleprosjekt, men poenget mitt er vel egentlig at det sjelden (om aldri) er EN spesifikk faktor som gjør at man går fra deprimert og isolert til omgjengelig og «frisk».

 

BEB

 

Trond Helge

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

telge

telge

37, Bergen

Kar på 37 år med tre sønner. Elsker Liverpool FC, Brann, Barcelona og City of Liverpool FC. Kommer til å blogge om det meste, men mest om min psykiske helse og fotball. BEB!

Kategorier

Arkiv