hits

Lavkarbo dag 1

Hoy

 

Med en stekt lammepølse til frokost er dermed lavkarbo-"racet" i gang. Har en plan om såkalt kostindusert ketose ihvertfall de første månedene, og det vil si å ligge på rundt max 50 gram karbohydrater pr dag. Jeg gikk på en slik kur i litt over to måneder da jeg gikk på vernepleien, for ca 5-6 år siden, og gikk da ned omtrent 10 kg på to måneder. Noen mener kanskje at det er litt feil med slik "jojo"-slanking, men det skal sies at det tok meg ca et år å komme opp igjen i den vekten jeg hadde hatt før denne kuren. Og det er nok ikke slik at jeg skal leve på lavkarbo resten av livet, jeg bare bruker det som en "boost" for å komme meg litt fortere ned i starten, noe som forhåpentligvis gir meg motivasjon til å fortsette den gode trenden med bevegelse og et sunt kosthold. 

Når jeg i dag begynner, har jeg en BMI på 35,8, og jeg tenker at jeg kommer til å kjøre lavkarbo til jeg har en BMI på ca 30. 

Da jeg sist gikk på lavkarbo, hadde jeg en dag i uken der jeg "skeiet" litt t, og det var lørdagen. Da spiste jeg risgrøt med litt sukker på, og det var vel stort sett det. Denne gangen har jeg som mål å ha en utskeielse max en gang annenhver uke, så får vi se hvordan det går. Jeg må også gå til innkjøp av ekstremt mørk sjokolade for å kunne stilne litt søtsug som jeg vet kommer. En bit med 86 %- sjokolade husker jeg er mer enn nok om suget setter inn. Om man blir vant til denne 86%-sjokoladen, vil etterhvert en 60% bli som melkesjokolade i forhold.

Jeg husker også fra sist gang jeg gjorde dette, at jeg må drikke masse vann i løpet av dagen. Tror jeg var oppe i 5-6 liter om dagen sist. Dette er jo også med på å holde sulten unna, spesielt i starten av kuren. Når jeg hadde gått på denne kuren noen dager, vente kroppen min seg ganske fort til kostholdet, og jeg husker at jeg faktisk ble mett ganske lenge av et egg eller to til frokost og to-tre egg til lunsj. Dette holdt i massevis frem til middag. Så får vi se hvor lang tid det tar å komme seg ned til ønsket vekt denne gangen. En liten forskjell er det; denne gang trener jeg også styrke, det gjorde jeg ikke da. På den tiden mener jeg å huske at jeg trente kardio ca tre ganger i uken. Alkohol er også noe jeg skal holde meg unna på denne dietten, så da har jeg to gode grunner til å holde meg borte fra øl fremover.

Nå er det over en uke siden jeg kom hjem fra Rhodos, men i løpet av natten har jeg jammen meg begynt å flasse litt på magen..Jeg trodde at denne flassingen var over nå, men den gang ei. I tillegg har jeg jo noen stikk på foten som fremdeles klør av og til. Så en tur til varmere strøk henger jammen igjen en god stund.

 

BEB

 

Trond Helge

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

telge

telge

37, Bergen

Kar på 37 år med tre sønner. Elsker Liverpool FC, Brann, Barcelona og City of Liverpool FC. Kommer til å blogge om det meste, men mest om min psykiske helse og fotball. BEB!

Kategorier

Arkiv